MÅN-TIS: 16:00 – 22:00 (köket stänger 21:00)
ONS-TORS: 16:00 – 23:00 (köket stänger 22:00)
FRE: 15:00 – 24:00 (köket stänger 22:00)
LÖR: 14:00 – 24:00 (köket stänger 22:00)
SÖN: 12:00 – 18:00 (köket stänger 17:00)
ÖPPET SOM VANLIGT ÄVEN UNDER MIDSOMMAR!
Oavsett om det handlar om ett födelsedagsfirande, företagsevenemang eller en kväll med vänner, erbjuder Faros en unik inramning i en maritim miljö. Skräddarsydda serveringar, en stämningsfull atmosfär och professionell service garanterar ett lyckat evenemang från början till slut.
Boka din kväll nu – och gör ditt evenemang speciellt på Faros!
Den legendariska restaurangen Faros bytte ägare den 5.11.2024 då familjen Ekman sålde restaurangen till vasaborna Mathias Niemi och Valtteri Taipalus. Den legendariska restaurangen Faros bytte ägare den 5.11.2024 då familjen Ekman sålde restaurangen till vasaborna
Faros kök kombinerar högkvalitativa råvaror med en inspirerande smakvärld. På menyn hittar du läckra rätter där klassiker får sällskap av en modern twist – alltid omsorgsfullt tillagade och vackert presenterade.
Njut av god mat, avslappnad stämning och fantastisk havsutsikt – på Faros.
Sparrissoppa, örtolja och krispigt maalahdenlimpa
Tonfisk–avokadotartar med koriander och chips
Carpaccio på nötkött med rostade pinjenötter, rucola och Västerbottenmousse
Räkor på maalahdenlimpa, majonnäs och örtsallad
Burrata med apelsin, fänkål och apelsinvinegrett
Salad med krispig kycklingfilé, majonnäs, ljust bröd och jordgubbar Drink recommendations: Ernst Ludvig Riesling
Salad med halloumi, majonnäs, ljust bröd och jordgubbar Drink recommendations: Chemin Des Sables Rosé
Salad med jätteräkor, majonnäs, ljust bröd och jordgubbar Drink recommendations: Ernst Ludvig Riesling
Nötköttsbiff, cheddar, lök, tomat, sallad, coleslaw och pommes frites Drink recommendations: Kvarken Tax Relief IPA or Nero D avola red wine
Krispig kycklingfilé, mozzarella, srirachamajonnäs, tomat, sallad, coleslaw och pommes frites Drink recommendations: HAPPY JOE PEAR or Ernst Ludvig Riesling
Abborre, picklad gurka och rödlök, sallad, örtsås, coleslaw och pommes frites Drink recommendations: : KRONENBOURG 1664 BLANC ERA OR GRÜNER VELTINER
Aubergine, avokado, vegansk majonnäs, djävulssylt, tomat, sallad, coleslaw och pommes frites Drink recommendations: LAPIN KULTA PURE
Ljust bröd med skagenröra, handskalade räkor, picklad rödlök och ägg Drink recommendations: Kronenbourg 1664 Blanc or Corte Camari Grillo white wine
Abborre, färskpotatis, dill-crème fraîche och rostade grönsaker Drink recommendations: Corte Camari Grillo white wine
Bakad potatis med skagenröra ELLER avokadofyllning och sallad Drink recommendations: : KVARKEN BAYWATCH OR ERNST LUDVIG RIESLING
Entrecôte, pommes frites, aioli och sallad
Drink recommendations: Budejovicke 1795 dark or corte camari Nero D´Avola
BBQ-revbensspjäll, pommes frites, aioli och coleslaw Drink recommendations: BUDEJOVICKY 1795 DARK OR BANROCK CABERNET SHIRAZ
Entrecôte och tigerräkor, bakad potatis och aioli
Drink recommendations: CORTE CAMARI NERO D’AVOLA
Pommes frites, aioli och ketchup
Rostat vitlöksbröd
Fem tigerräkor, vitlöksbröd och aioli
Lufttorkad skinka, salami, ost, oliver, marmelad och vitlöksbröd
Saint Agur, Brie, Chili-Cheddar och hjortronsylt
Cashewnötter, valnötter och mandlar
Vanilla ice cream and finnish fresh berries
Krispig kycklingfilé, mozzarella, tomat, sallad, srirachamajonnäs, coleslaw och pommes frites
Burgerbiff, cheddar, ketchup, gurka, tomat och pommes frites
Abborre, färskpotatis, dill-crème fraîche och rostade grönsaker
Gruppmenyn är avsedd för sällskap på minst 8 personer. Förrätt och varmrätt väljs i förväg. Specialkost och allergier beaktas – vänligen meddela vid beställningen.
Vi öppnar för den nya säsongen fre 7.3.2025!
Mars öppettider:
ONS-TORS 16:00 – 22:00 (kök 21:00)
FRE-LÖR 16:00 – 23:00 (kök 22:00)